Behandelingen

Algemene tandheelkunde

Hieronder vallen de reguliere gebitscontrole, preventie en behandelingen die gericht zijn op het gezond maken en houden van de tanden, kiezen en het tandvlees.

Maak een afspraak…

Orthodontie

Bij Tandartspraktijk Ridder kunt u ook terecht voor een orthodontische (beugel) behandeling. Dit is een specialisme binnen de tandheelkunde, waarbij wordt gekeken naar het optimaliseren van de stand van de tanden en de beet.

Wanneer heb ik een beugel nodig?

Een beugel kunt u nodig hebben, omdat u:

  • Scheve of vooruitstekende tanden heeft
  • Te veel of te weinig ruimte in het gebit heeft
  • Een aangeboren afwijking heeft, zoals bijv. schisis (hazenlip)
  • Een overmatige of juist een achtergebleven groei van de boven-of onderkaak heeft
  • Tanden en kiezen heeft die niet goed op elkaar passen, waardoor u niet goed kunt kauwen en/of praten

Beugels voor kinderen en volwassenen 

Bij Tandartspraktijk Th. Ridder voeren we orthodontische behandelingen uit bij zowel kinderen als bij volwassenen. Een belangrijk verschil tussen hen is, dat op jondere leeftijd  de kaakgroei benut  kan worden. Bij de jeugd vinden de meeste behandelingen plaats tussen het 10e en het 15e levensjaar.

Heeft u of uw kind last van scheefstaande tanden en/of een afwijkende beet? Of merkt u dat het praten en kauwen niet goed gaat? Maak een afspraak voor een intake. Samen met u kijken we of een orthodontische behandeling zinvol is.

Maak een afspraak…

Mondhygiëne

De mondhygienst streeft met haar behandelingen naar het verkrijgen en behouden van gezond, ontstekingsvrij tandvlees. Dit is de basis voor het gebitsbehoud.

Maak een afspraak…

Esthetische tandheelkunde

Onder esthetische tandheelkunde verstaan we de verfraaiing van het gebit. Denk hierbij aan het witter maken, het aanpassen van de tandvorm of het rechter opstellen van de tanden. Dit kan bijvoorbeeld dmv  porseleinen of kunststof schildjes (facings), bleken, witte vullingen, kronen, orthodontie  of een combinatie van de verschillende behandelingen.

Maak een afspraak…

Implantologie

Hieronder wordt verstaan: het plaatsen van kunstwortels in de tandeloze kaak die als houvast voor een klikgebit kunnen dienen. De behandeling wordt doorgaans onder lokale verdoving uitgevoerd.

Maak een afspraak…

Direct een afspraak maken?