Mondhygiëniste Oosterhout

Mondhygiëne | Mondhygiënist Oosterhout

Voor tandheelkunde en controles van uw gebit, zult u normaal gesproken tandartsen bezoeken. Voor meer specifieke controles voor mondgezondheid kan een mondhygiënist uitkomst brengen.

Mondhygiënisten helpen u met het verkrijgen en behouden van een gezond gebit en tandvlees en geven advies over de juiste mondhygiëne. Het regelmatig bezoeken van een mondhygiëniste kan helpen om gebitsproblemen te voorkomen. Bij Tandartspraktijk Ridder werken NVM-geregistreerde mondhygiënisten. Wij hechten veel belang aan persoonlijke aandacht en zullen de tijd voor u nemen tijdens een afspraak. Als u meer informatie wenst, staan onze baliemedewerksters ook voor u klaar.
Voor een intake of advies kunt u telefonisch of via deze website een afspraak plannen.

Wij helpen zowel kinderen, jongeren als ouderen. In onze tandartsenpraktijk in Oosterhout komen patiënten van alle leeftijden. In principe kunt u op korte termijn een afspraak bij ons maken.

Wanneer is het aan te raden een mondhygiëniste te bezoeken?

Mondhygiënisten kunnen u als patiënt helpen bij verschillende gebitsproblemen en pijnklachten in de mond. Heeft u bijvoorbeeld last van:

mondhygieniste oosterhout

  • bloedend tandvlees
  • loszittende tanden of kiezen
  • rood en gezwollen tandvlees
  • tandvlees dat zich terugtrekt en niet meer strak om tanden en kiezen sluit
  • regelmatig gaatjes
  • tandsteen of aanslag op gebit
  • vieze smaak in mond of slechte adem

Dan helpen de mondhygiënisten u graag verder bij het genezen van de klachten.

Onderzoek, reiniging & advies

Tijdens een afspraak doen we eerst een mondonderzoek. We bespreken de conditie van uw tandvlees, stellen een behandelplan op en maken een begroting. We kunnen een volledige gebitsreiniging uitvoeren en proberen uw tandvlees zo gezond mogelijk te krijgen. Vindt u mondverzorging in het algemeen lastig? Dan geven onze mondhygiënisten ook graag advies. We vertellen u hoe u uw gebit het beste kunt schoonmaken en wat bijvoorbeeld het effect is van voeding op uw gebit.

Heeft u behoefte aan mondzorg door een mondhygiëniste in Oosterhout of wilt u weten wat onze tandartsenpraktijk voor u kan betekenen? Wij staan u graag te woord! Onze praktijk in Oosterhout voor mondzorg, kunt u maandag tot en met donderdag tussen 08.00 – 12.30 en 13.30 – 17.30 uur telefonisch bereiken. Vrijdag staan onze baliemedewerkers u graag tussen 08.00 – 14.30 uur te woord. Onze praktijk is gesloten zondag en zaterdag.

Tarieven en vergoedingen

Wist u dat de kosten voor een behandeling vanuit een aanvullende tandartsverzekering vergoed worden? Het hangt van uw verzekering en zorgverzekeraar af hoeveel u vergoed krijgt. U kunt uw verzekeringspolis erop na slaan om te bekijken hoeveel uw verzekeraar vergoed. Heeft u hier vragen over, kunt u advies gebruiken of wilt u weten welke zorg het beste bij uw gebit past? Neemt u gerust contact met ons op.