Tandarts voor orthodontie Oosterhout

Tandarts voor orthodontie | Orthodontie Oosterhout | Tandartspraktijkridder.nl

Bij Tandartspraktijk Ridder kunnen zowel jongeren als volwassenen terecht voor een orthodontische (beugel) behandeling. Dit is een specialisme binnen de tandheelkunde, waarbij wordt gekeken naar het optimaliseren van de stand van de tanden en de beet. Als u op zoek bent naar een tandarts voor orthodontie in Oosterhout, bent u bij ons aan het juiste adres. Ontdek alles over de orthodontie behandelingen in onze praktijk.

Voor alle leeftijden

Steeds meer mensen dragen tegenwoordig een beugel om bijvoorbeeld scheve tanden te corrigeren. Leeftijd speelt geen rol. Een beugel kan door jong en oud gedragen worden. Als tandarts voor orthodontie in Oosterhout onderzoeken we de stand van uw tanden en kiezen. Er worden (röntgen)foto’s van het gebied gemaakt, net als een afdruk van de boven- en ondertanden. Met al deze informatie stellen we een behandelplan op voor uw gebit. Dit plan wordt met u besproken en u krijgt van ons een op maat gemaakte begroting en informatie. Wanneer de beugel geplaatst is, dient deze regelmatig bij gesteld en gecontroleerd te worden. U zult dus ook regelmatig controles bij ons op de praktijk in Oosterhout hebben.

Wanneer kan een beugel nodig zijn?

Er zijn verschillende redenen waarom een beugel nodig kan zijn. Dit kan zijn bij:

orthodontie oosterhout

  • Scheve of vooruitstekende tanden
  • Te veel of te weinig ruimte in de kaak
  • Aangeboren afwijking, zoals bijv. schisis (hazenlip)
  • Een overmatige of juist een achtergebleven groei van de boven-of onderkaak
  • Gebit en kiezen die niet goed op elkaar passen, waardoor u niet goed kunt kauwen en/of praten

Wij helpen u graag van uw gebitsproblemen af. Wij zijn uw tandarts voor orthodontie Oosterhout!

Volwassenen

Als volwassenen kunt u mogelijk een beugel nodig hebben. Dit kan gewenst of nodig zijn als u bijvoorbeeld functionele problemen heeft bij het afbijten of kauwen van voedsel.  Of om esthetische redenen. Dit kan door middel van tandkleurige brackets of in sommige gevallen met een onzichtbare beugel. 

Jongeren

De meeste behandelingen bij een tandarts voor orthodontie Oosterhout vinden plaats tussen de leeftijd van 10 – 15 jaar. Het gebit is nog volop in ontwikkeling en de kaken groeien nog, dit kan dus benut worden. Wij kunnen zowel uitneembare als vaste beugels plaatsen. Voorbeelden van uitneembare beugels zijn de buitenbeugel en de activator (een blokbeugel). Bij vaste beugels kunt u denken aan een blokjesbeugel of een sterretjes beugel. Afhankelijk van de stand van de tanden en kaak kunnen wij een beugel adviseren.

Heeft u of uw kind last van scheefstaande tanden en/of een afwijkende beet? Of merkt u dat het praten en kauwen niet goed gaat? Maak een afspraak voor een intake. Samen kijken we of een orthodontistische behandeling voor het gebit zinvol is.

Openingstijden voor orthodontie: maandag en donderdag van 08.00 – 12.30 uur en van 13.30 – 17.00 uur, dinsdag van 08.30 – 12.30 uur en van 13.30 – 17.00 uur. 

Gratis informatiebrochues

Bij de folders kunt u informatiebrochures over beugelbehandelingen downloaden.