Orthodontie Oosterhout

Tandarts voor orthodontie | Orthodontie Oosterhout | Tandartspraktijkridder.nl

Bij Tandartspraktijk Ridder kunnen zowel jongeren als volwassenen terecht voor een orthodontische (beugel) behandeling. Dit is een specialisme binnen de tandheelkunde, waarbij wordt gekeken naar het optimaliseren van de stand van de tanden en de beet. Als u op zoek bent naar een tandarts voor orthodontie in Oosterhout, bent u bij ons aan het juiste adres. Ontdek alles over onze orthodontie behandelingen.

Tandarts voor orthodontie Oosterhout voor alle leeftijden

Steeds meer mensen dragen tegenwoordig een beugel om bijvoorbeeld scheve tanden te corrigeren. Leeftijd speelt geen rol. Een beugel kan door jong en oud gedragen worden. Als tandarts voor orthodontie in Oosterhout onderzoeken we de stand van uw tanden en kiezen. Er worden (röntgen)foto’s van het gebied gemaakt, net als een afdruk van de boven- en ondertanden. Met al deze informatie kunnen we een behandelplan voorstellen. Een beugel zal vervolgens de tanden en kiezen in de juiste richting corrigeren. Hierbij is het van belang dat een beugel regelmatig wordt bijgesteld voor een optimale correctie van de scheefstand. U zult dus ook regelmatig controles bij ons op de praktijk in Oosterhout hebben.

Wanneer kan een beugel nodig zijn?

Er zijn verschillende redenen waarom een beugel nodig kan zijn. Dit kan zijn bij:

orthodontie oosterhout

  • Scheve of vooruitstekende tanden
  • Te veel of te weinig ruimte in het gebit
  • Een aangeboren afwijking, zoals bijv. schisis (hazenlip)
  • Een overmatige of juist een achtergebleven groei van de boven-of onderkaak
  • Tanden en kiezen die niet goed op elkaar passen, waardoor u niet goed kunt kauwen en/of praten

Wij helpen u graag van uw gebitsproblemen af. Wij zijn uw tandarts voor orthodontie Oosterhout!

Volwassenen en tandarts voor orthodontie Oosterhout

Als volwassenen kunt u mogelijk een beugel nodig hebben. Dit kan gewenst of nodig zijn als u bijvoorbeeld functionele problemen heeft bij het afbijten of kauwen van voedsel. Ook bij scheefstand van de tanden en bij slaapapneus kan een beugel als behandeling ingezet worden. Mogelijk zoekt u om esthetische redenen een tandarts voor orthodontie in Oosterhout. Wij helpen u graag verder.

Ortho Oosterhout voor jongeren

Bij jongeren worden beugels vaak toegepast. De meeste behandelingen vinden plaats tussen de leeftijd van 10 – 15 jaar. Het gebit is nog volop in ontwikkeling en de kaken groeien nog, dit kan dus benut worden. Wij kunnen zowel uitneembare beugels als vaste beugels plaatsen. Voorbeelden van uitneembare beugels zijn de buitenbeugel en de activator (een blokbeugel). Bij vaste beugels kunt u denken aan een blokjesbeugel of een orthodontistisch implaat. Afhankelijk van het gebit, de mogelijkheden en de draagtijd van een beugel, zullen we adviseren welk type beugel het beste geschikt is.

Heeft u of uw kind last van scheefstaande tanden en/of een afwijkende beet? Of merkt u dat het praten en kauwen niet goed gaat? Maak een afspraak voor een intake. Samen kijken we of een orthodontistische behandeling zinvol is.

Tandarts voor Orthodontie Oosterhout? Tandartspraktijk Ridder is uw expert!

Ontdek ook onze andere behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt. En bij de folers kunt u informatiebrochures over beugelbehandelingen downloaden.