Algemene tandheelkunde

Algemene tandheelkundige behandelingen

Onder algemene tandheelkunde vallen de volgende behandelingen:

  • Periodieke controle
  • Foto’s van gebit
  • Vullen van gaatjes
  • Trekken van tanden en kiezen
  • Wortelkanaalbehandeling
  • Kronen, bruggen en protheses
  • Tandsteen verwijderen en polijsten

Periodieke controle

Tijdens een periodieke onderzoek controleert de tandarts uw tanden en kiezen op gaatjes en hij bekijkt of vullingen en kronen nog goed aansluiten. Hij meet ook de conditie van uw tandvlees en bestudeert de tong, lippen en (wang)slijmvliezen op eventuele afwijkingen. Onder vullingen of kronen en tussen uw tanden kijken, lukt niet zonder röntgenfoto’s. Als er een behandeling nodig is, dan volgt er meestal een nieuwe afspraak. De tandarts kan u ook verwijzen naar een preventie-assistent, mondhygiënist of collega-tandarts.

Foto’s van het gebit

We kijken tijdens uw controle graag of het nodig is om foto’s te moeten maken. Als we zien dat de conditie van uw gebit daarom vraagt, kunnen we dit direct doen. Als er een uitgebreid behandelplan nodig is, bespreken we dit graag met u. En maken we aparte afspraken voor eventuele vervolgbehandelingen. Bij een uitgebreid behandelplan kunnen ook specifieke foto’s aangeraden worden, zoals een röntgenfoto van uw kaak en het gebit in zijn geheel.

Vullen van gaatjes

Als tijdens de controle blijkt dat u een gaatje hebt, maken wij zo spoedig mogelijk een afspraak met u om deze te vullen. Tijdens de vulafspraak wordt de tand of kies schoongemaakt en de cariës weggehaald. Daarna wordt de tand of kies weer gerestaureerd door middel van een composiet vulling.

Tandheelkunde Oosterhout

Wij heten u graag welkom in onze praktijk in Oosterhout. Niet alleen uzelf, ook de andere leden van uw gezin helpen we graag met onze behandelingen voor algehele tandheelkunde. Het wordt aangeraden om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de tandarts. Zo kan een eventuele angst voor de tandarts voorkomen worden. Bent u nog geen patiënt bij onze praktijk? Wij nemen weer nieuwe patiënten aan. Meld u direct aan op de website of neem gerust telefonisch contact met ons op.

Veelgestelde vragen over algemene tandheelkunde Oosterhout bij Tandarts Ridder