Algemene tandheelkunde

Algemene tandheelkunde Oosterhout bij Tandarts Ridder

Onder algemene tandheelkunde wordt uw reguliere gebitscontrole verstaan. Het is gebruikelijk om 2 keer per jaar de tandarts te bezoeken om uw gebit te laten controleren. Natuurlijk kan dit soms afwijken en is vaker of juist minder voldoende. Door regelmatig de tandarts te bezoeken voor een controle weet u zeker dat u op tijd bent om eventuele gebitsproblemen te voorkomen. Of tijdig te behandelen. Voor algemene tandheelkunde Oosterhout kunt terecht bij Tandartspraktijk Ridder. Wij helpen u graag bij het gezond maken en houden van uw tanden, de kiezen en het tandvlees.

Tandheelkunde Oosterhout

Tijdens uw afspraak voor algemene tandheelkunde in Oosterhout kijken we graag uw gebit na. Hierbij controleren we op gaatjes (cariës) en tandsteen. Ook controleren we de conditie van uw tandvlees. Mocht een uitgebreidere behandeling nodig zijn, maken we hier graag een afspraak voor. Zo stellen we graag een persoonlijk behandelplan voor u op. Natuurlijk nemen we uw wensen hierin mee.

Algemene tandheelkundige behandelingen

Als er gesproken wordt over algemene tandheelkunde worden onder meer de volgende behandelingen hiermee bedoeld:

  • Periodieke controle
  • Foto’s van gebit
  • Vullen van gaatjes
  • Trekken van tanden en kiezen

Foto’s maken tijdens uw afspraak

We kijken tijdens uw controle graag of het nodig is om foto’s te moeten maken. Als we zien dat de conditie van uw gebit daarom vraagt, kunnen we dit direct doen. Als er een uitgebreid behandelplan nodig is, bespreken we dit graag met u. En maken we aparte afspraken voor eventuele vervolgbehandelingen. Bij een uitgebreid behandelplan kunnen ook specifieke foto’s aangeraden worden, zoals een röntgenfoto van uw kaak en het gebit in zijn geheel.

Behandeling van gaatjes

Als we tijdens de behandeling zien dat u gaatjes heeft, zullen we deze natuurlijk voor u repareren. Dit heet conserveren. We zullen de cariës wegnemen en een vulling ter reparatie plaatsen. Het kan zijn dat na een behandeling van gaatjes uw mond, de tand of de kies wat gevoelig is. Dit zal echter normaal gesproken snel verdwijnen.

Tandheelkunde Oosterhout

Wij heten u graag welkom in onze praktijk in Oosterhout. Niet alleen uzelf, ook de andere leden van uw gezin helpen we graag met onze behandelingen voor algehele tandheelkunde. Het wordt aangeraden om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de tandarts. Zo kan een eventuele angst voor de tandarts voorkomen worden. Bent u nog geen patiënt bij onze praktijk? Wij nemen weer nieuwe patiënten aan. Meld u direct aan op de website of neem gerust telefonisch contact met ons op.