gewoon gaaf

Speciaal voor het voorkomen van gaatjes bij kinderen tussen de 0 – 18 jaar oud is de cariëspreventiemethode Gewoon Gaaf ontwikkeld. Bij Tandartspraktijk Ridder werken we volgens deze methode. Hierbij staat niet alleen het individuele kind centraal, ook is er aandacht voor de ouder(s)/verzorger(s). Bij Gewoon Gaaf draait het om het inzicht krijgen in hoe gaatjes ontstaan én hoe ze voorkomen kunnen worden. Samen werken we aan een gezond gebit.

Gewoon Gaaf methode

De insteek van de Gewoon Gaaf methode is dat een tandarts of mondhygiëniste gepersonaliseerd advies geeft aan een individueel kind en zijn ouder. De begeleiding is erop gericht om gebit gaaf te hebben en houden. Dit betekent een gebit zonder gaatjes. Doordat het advies gericht is op een specifiek individu, kan het betekenen dat de behandeling bij verschillende kinderen binnen hetzelfde gezin toch verschillend is.

Gaatjes voorkomen

Bij de aanvang het werken met Gewoon Gaaf wordt er een risico-inschatting gemaakt. Meer hierover kunt u ook lezen op onze pagina over Gaatjes voorkomen in het kindergebit. Op basis hiervan zal er een behandelplan opgesteld worden. Onderdeel kan bijvoorbeeld een fluorbehandeling zijn.

Zorgvuldig tanden poetsen

Een ander onderdeel van de Gewoon Gaaf methode is het coachen van het zorgvuldig tanden poetsen. Wij tonen u graag hoe kinderen zelf op een goede manier hun tanden kunnen poetsen, met de juiste fluoridetandpasta. Ook bieden we advies aan ouders hoe ze hun kinderen kunnen helpen bij het goed (leren) poetsen. En of het nodig is om nog na te poetsen. Zo wordt al op jonge leeftijd aan kinderen het belang van goed tandenpoetsen getoond. En wordt dit een goede gewoonte als onderdeel van hun dagelijkse verzorging.

 

Wilt u meer weten over de Gewoon Gaaf methode? Of wilt u meedoen en hiervoor een afspraak maken bij onze praktijk? U kunt natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.